Zondag 22 september 8.30 - 11.00: extended yin

HERFST:

Zoals de natuur continue in beweging is, zo zijn wij als deel van de natuur dat ook. Verschillende processen (energieen) herhalen zich keer op keer in opeenvolgende fasen. Dit zie je terug in de seizoenen, in het dag- en nachtritme als ook in ons lichaam.

In deze sessie waar we minstens 10 minuten in de houdingen blijven, hebben we de tijd om onszelf te herontdekken in dit seizoen van de herfst.

Symbolisch voor de energie in de herfst is metaal; dit element staat weer in verband met onze longen (yin) en dikke darm (yang). Metaal is zwaar, vast en trekt naar beneden. Zoals in de herfst de bomen hun energie naar binnen trekken waardoor ze hun bladeren laten vallen, staat metaal in verbinding met het komen en gaan in het leven, ritme van de ademhaling als ook het eindigen van verschillende cycli.

Misschien de moeite waard om in deze periode opnieuw bewust te worden van, onze relatie die we hadden en nu hebben met het wisselen van de seizoenen, onze gezondheid en onze leefstijl. Tegen deze natuurlijke eb eb vloed in het leven, je leven leiden, creeert ongemak en disbalans.

Onze longen transformeren de lucht die we inademen in zuurstof die we nodig hebben.

De dikke darm laat los wat ons lichaam niet meer nodig heeft.

Het element metaal. de herfst en de longen, ze gaan allemaal over transformatie. Leven staat synoniem aan verandering. Hoe bereid zijn we om met deze natuurlijke flow om te gaan.

In deze tijd, wanneer we onze yoga (yin) beoefenen, hebben we de tijd om onze overtuigingen te bevragen; wat ons niet meer helpt, los te laten, en als het ware een verschuiving te maken van wie we waren naar wie we nu zijn.

Kosten 22,50 euro

Zondag 22 december 8.30 - 11.00: extended yin WINTER

 

 

Tot die tijd...

shttt..wees stil...,

met jezelf...,

elke dag ...,

een half uur...,

behalve als je het druk hebt...,

dan elke dag...,

een uur.

 

 

 

 

 

 


Welkom
Waarom yoga
Ons kostbaar lichaam
Lessen
Proefles
Workshops
Tarieven
Lesrooster
Wie ben ik
Contact
Algemene voorwaarden